Heb jij al een studierichting gevonden die je interessant vindt? Dan zal je meer willen weten over de studies die daarbij horen. Ben je er al bijna uit? Dan wil je op de open dag gericht informatie over die studie verzamelen. Nog geen enkel zicht op welke studierichtingen bij jou passen? Gebruik de open dag dan om jezelf te oriënteren.

Maak een succes van je open dag

Bereid je open dag bezoek goed voor om niet helemaal overgeleverd te zijn aan alle kraampjes met de ideale studieverhalen. Begin eerst eens met afstrepen van studierichtingen die je helemaal niet aanspreken. Kies uit de overgebleven richtingen maximaal vier studierichtingen die je het meest interessant lijken.

Neem van te voren alvast een kijkje op internet en zoek bij elke studierichting één studie die je verder wilt onderzoeken. Word je al een beetje enthousiast van de studies die je aantreft? Dan weet je dat je op het juiste spoor zit. Je kunt dan gericht zoeken naar de juiste informatie.

Met welke informatie wil ik thuiskomen?

Voor iedere aankomende student is het handig en slim, als je vragen voorbereidt die je aan studenten, docenten en voorlichters wilt stellen. Zeg tegen jezelf: “met welke informatie wil ik thuiskomen?”. De vragenlijst “SKN Opendag tips web” kan je daarbij helpen.

Zo maak je een succes van jouw open dag bezoek!

Heb je vragen of wil je het graag met een studiekeuzecoach bespreken, neem dan contact op met Thecla of met een van onze andere coaches.