studiekeuzecoach Jacqueline Naaborg

Studiekeuze top 3

"De juiste keuze maak je door dicht bij jezelf te blijven en in jezelf te geloven"

Online studiekeuzebegeleiding voor jongeren die niet weten welke studie bij hen past, twijfelen of al eens een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Tijdens mijn traject krijgen de scholieren inzicht in hun gedrag, motivatie en talenten zodat zij een passende studiekeuze kunnen maken en daar vol zelfvertrouwen aan starten met de intentie de studie succesvol af te ronden.

Wil je liever eerst zelf aan de slag? Download dan mijn gratis e-book ´7 Tips om je kind te begeleiden bij het maken van een passende studiekeuze´

Achtergrond

Zelf had ik geen idee wat ik na de middelbare school wilde gaan doen. Ik koos de gemakkelijke weg: een tweejarige mbo opleiding, want ik dacht hbo niet te kunnen en ik koos voor economie, het vak van mijn vader. Pas op mijn 31e ontdekte ik de studie die op mijn lijf geschreven was. Dat was hbo Toegepaste Psychologie, daarna ben ik me gaan specialiseren in trainen, (loopbaan)coachen en assessen.

Samen met mijn jarenlange ervaring als personeelsadviseur is dat een mooie combinatie om mensen te begeleiden in hun zoektocht. Ik vind het belangrijk dat mensen dichtbij zichzelf blijven bij het maken van belangrijke keuzes. En die eerste belangrijke keuze begint al na de middelbare school. Daarom kies ik ervoor om jongeren op weg helpen.

Je kiest niet voor het leven, maar het werkt wel ontzettend motiverend om datgene te doen dat bij je past en waar je blij van wordt.

Op mijn Linked-In profiel lees je meer over mijn eigen studieloopbaan. Je kunt me ook volgen op Instagram en Facebook.

Nederlanders in het buitenland

Als jonge meid vertrok ik met mijn rugtas naar Afrika en later naar Zuid Amerika. Het reizen zit in mijn bloed. Samen met mijn Peruaanse man en onze twee dochters hebben we drie jaar voor zijn werk in Noord Spanje gewoond. Online coaching was voor mij een logische vervolgstap, zo maakt het niet uit waar ik woon.

Veel Nederlandse jongeren in het buitenland komen terug naar Nederland voor de vervolgstudie. Voor deze jongeren en hun ouders is het vinden van een passende opleiding misschien wel een extra grote uitdaging. Vanwege de afstand, de onbekendheid met het onderwijssysteem en alle veranderingen die al plaatsvinden. Ik help deze gezinnen graag op weg.

Wat anderen zeggen

Heel fijn dat Ruben in slechts drie weken tijd meer helderheid heeft gekregen. Voor hem was een belangrijk inzicht dat er meerdere passende mogelijkheden zijn. Hij is met een bredere blik gaan kijken. Van niet weten wát past, inzien dat er meerdere opties zijn die passen en van daaruit stapsgewijs verder kiezen.¨

¨Uit het traject kwam een persoonlijke schets van Marit’s karakter. Dit bevestigde eigenlijk hoe wij en Marit zelf, haar kennen. Bij de persoonlijke schets kwamen beroepen en studies naar voren waarin Marit’s positieve kwaliteiten benut worden.¨

¨We hebben de samenwerking met Jacqueline als zeer positief ervaren. Het heeft Maarten geholpen zichzelf beter te leren kennen, zijn sterke kanten maar ook om zijn niet sterke kanten te zien als een onderdeel van zichzelf en niet als nadeel.¨

Hier lees je de volledige én andere recensies