studiekeuzecoach Judith Knobbout-Gerdessen

Keuzesprong

"Weer door de bomen het bos zien!"

KeuzeSprong biedt studiekeuzebegeleiding die ervoor zorgt dat je stap voor stap zelf leert je studiekeuze te maken. Dit doen we door opdrachten, testen en reflectie in te zetten.

Wat kan je verwachten?

Voor elk gesprek verricht je voorbereiding, zodat we het beste uit de begeleiding kunnen halen. We gaan samen puzzelen naar wat er in een studie en latere werk moet zitten, om te zorgen dat het helemaal bij jou en je wensen past.

We gaan het daarom hebben over je aanleg/talenten, wat je belangrijk vindt, je interesses en wat je niet wilt en lastig vindt. Door dit heel concreet te krijgen, kunnen we dan pas bekijken welke studies hieraan voldoen. De laatste stap is het uitzoeken welke informatie je nodig hebt om een keuze uit deze studies te maken en om ook echt de (studiekeuze)knoop door te hakken.

Specialisme

Ik ben gespecialiseerd in het volgende:

  • Jongeren die het extra moeilijk vinden om te kiezen door o.a. perfectionisme en faalangst;
  • In het HBO en WO (dus niet het MBO)
  • Studenten die al een studie hebben gevolgd en erover twijfelen of al gestopt zijn.

Ervaringen

Kim (19): “Ik ben erg goed geholpen met mijn studiekeuze. Toen ik begon met de gesprekken had ik werkelijk geen idee. Niet alleen heb ik nu een keus gemaakt waar ik helemaal achter sta ook heb ik mezelf beter leren kennen.”

Roel (22): “De verheldering vond ik het meest nuttig aan de studiekeuzebegeleiding. Je weet waar je staat, doordat je naar een doel hebt kunnen toe werken. Het geeft een duidelijke kijk op je persoonlijkheid/toekomst. Ik kan nu doelbewust aan mijn toekomst werken.”

Contact

Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen? Dan kan je dit contactformulier invullen en dan neem ik snel contact op!