Ben jij knutselaar, puzzelaar en uitvinder?

Deze vakschool in het MBO, faciliteert een vierjarige beroeps-opleidende leerweg (BOL-4) in de hightech en precisietechniek. Studenten worden hier opgeleid om innovatieve, nauwkeurige instrumenten van metaal, kunststof of glas te bedenken, te ontwerpen en te bouwen met behulp van diverse machines – zowel handbediende als volautomatische-.

Bij precisie techniek moet je denken aan bedrijven in de machine-industrie en de transportmiddelen of elektronische industrie. Ook in de Research and Development en Life Science and Health is precisietechniek onmisbaar. Veel wetenschappelijk onderzoek zou onmogelijk zijn zonder de door instrumentmakers ontwikkelde en geproduceerde apparaten of meetopstellingen.

Vakschool in het MBO

Dus ben jij een knutselaar, puzzelaar en uitvinder met een natuurlijke aanleg voor techniek? Werk je graag met je handen, kun je aanpakken en doorzetten en denkt je in oplossingen dan is deze school de moeite waard om je verder te oriënteren. Belangrijk: Wees niet bang voor wis- en natuurkunde.

Het Lis is een kleine school met ongeveer 300 studenten, verdeeld over de 4 leerjaren. De school werkt volgens de Leerling- Gezel- Meester route en heeft het kwaliteitskeurmerk:  Topopleiding in de Keuzegids 2018. De school heeft oog voor excellente studenten die extra onderwijs aangeboden krijgen en zich kunnen profileren in uitdagende afstudeerprojecten.

SKN bij LIs

Eerste indruk van studiekeuzecoaches

Als studiekeuzecoaches van SKN hebben we een dag doorgebracht op het Lis.  In eerste instantie dachten we bij het woord instrumentmakers school aan muziekinstumenten, maar niets is minder waar. Tijdens de rondleiding in het schoolgebouw kregen we de kans om zelf eens met een brander een stuk glasbuis te bewerken. In een andere hal stonden machines voor de bewerking van metaal en kunststof. Hier werkten studenten zelfstandig aan reguliere en examenopdrachten begeleid door ouderejaars studenten (Gezellen).

De sfeer in de school was gemoedelijk, maar er werd vooral hard en serieus gewerkt. Echt een interessante school voor mensen met liefde voor Techniek die graag met hun handen werken.

Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van het Lis

Wil je begeleiding bij het maken van je studiekeuze, kijk dan bij onze  studiekeuzecoaches

Wil je weten wat we als studiekeuzecoaches nog meer over leren tijdens onze studiedag. Lees dan ons blog over Non-verbale Communicatie.

Door Mireille van der Doel van Beroepskeuzekoker!